WEDSTRIJD Proost Lier - FC Eindhoven  2 - 4

DATUM 30-11-2018  21:00

DOELPUNTEN 3' Martinus 0-1, 23' Van Den Eijnden 0-2, 29' Zerouali 0-3, 34' Martinus 0-4, 36' Qoli 1-4, 37' Anik 2-4

VERSLAG Proost Lierse is er niet in geslaagd om een goede uitgangspositie te verwerven tegen het Nederlandse Eindhoven. Lier kwam al na amper 3 minuten op achterstand via Martinus en zou deze achterstand voor de rust niet meer goedmaken. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht maar de organisatie bij de Nederlanders gaf geen krimp en zo gingen we rusten met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Identieke scenario na de koffie en na 3 minuten kwam Eindhoven op 0-2 via van den Eijnden. Lier probeerde om terug in de wedstrijd te komen maar het spel liep niet op het niveau dat we mochten verwachten van de aanwezige kwaliteit op het veld. Het was integendeel Eindhoven dat via Zerouali in de 29ste minuut de score nog uitdiepte naar 0-3. 5 minuten later leek Martinus, met zijn tweede van de avond, de terugwedstrijd overbodig te maken maar 2 minuten later scoorde Qoli voor Lier. 1 minuut later knalde Anik zelfs de 2-4 voorbij de kansloze Eindhovense doelman.

FC Eindhoven speelde goed georganiseerd en had met Martinus een killer in huis. Proost speelde matig en onder haar niveau zodat zelfs de simpelste dingen niet lukten. In de terugwedstrijd op 21 december zal het, wil het de cup mee naar België nemen, uit een héél ander vaatje moeten tappen. Gelukkig scoorden we nog tweemaal in de slotfase zodat er nog perspectieven liggen om dit te verwezenlijken.